TARİHÇEMİZ

1965 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuz adını bulunduğu yöreden almıştır. Sağmalcılar Anadolu Lisesi yörenin ilk ortaokulu olup,1968'  de lise kısmının faaliyete geçmesi ile Eyüp ilçesinin eğitim ve öğretimini karşılayan ikinci lise olmuştur. 1990 yılında Bayrampaşa'nın ilçe olması ile Sağmalcılar Anadolu Lisesi Bayrampaşa'nın sayılı okulları arasına girmiştir.

03.04.2013 8982

Okulumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Lisesi olmuştur.

Okulumuz 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında yıkılarak yaklaşık 1500 metrekare üzerine (3 normal kat + Zemin kat + bodrum olarak) yeniden yapıldı ve 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete geçti.

Okulumuzda; 33 derslik, 2 bilgi teknoloji sınıfı, 1 müzik odası, 1 resim atölyesi, 1 revir, fizik, kimya ve biyoloji dersleri için ortak kullanılan 2 fen bilimleri laboratuarı ,1 kütüphane.  çok amaçlı toplantı salonu, 1 öğretmenler odası, 2 arşiv odası, 2  rehberlik servisi odası, 1 öğrenci kantini, 1 yemekhane, bodrum katta Beden Eğitimi dersleri için giyinme odaları, Spor salonu, sığınak  ve okul bahçesinde 1 halı saha bulunmaktadır.

Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 66 öğretmen, 1 memur (1 ücretli) ,  6 ücretli hizmetli ve 1 ücretli güvenlik görevlisi görev yapmaktadır.

Okulumuz resmi ve gündüz öğrenimi yapan Anadolu Lisesidir. Okulda tekli eğitim yapılmaktadır.  9. sınıflar 6 şube, 10. Sınıflar 8 şube, 11. Sınıflar 11 şube, 12. Sınıf 8 şube olmak üzere toplam 33 şube mevcuttur. Eğitim öğretim ve kültürel amaçlı kullanılan bölümlerde toplam 40 adet akıllı tahta mevcuttur. Okulumuzda 11. ve 12. Sınıf öğrencileri eşit ağırlık, sayısal ve dil ağırlıklı dersler almaktadır.

Okul içinde ve dışında 48 kamera ile kapalı devre kamera güvenlik sistemi bulunmaktadır. Bilgi teknoloji sınıflarında toplam 46, idareci odalarında 5, rehberlik servisinde 3, öğretmenler odasında 2, büroda 1,kütüphanede 1 ve 3 adet de dizüstü olmak üzere toplam 61 adet bilgisayar bulunmaktadır. Tüm bilgisayarlarımızda internet bağlantısı vardır.

Bilgi teknoloji sınıfları öğrencilerimize internet kullanımı konusunda açıktır. Okulumuzun www.sagmalcilar.meb.k12.tr adresinden ulaşılabilecek web sitesi bulunmaktadır. Öğrencilerle ilgili devamsızlık, notlar, sınav tarihleri, çeşitli duyurular, okulda yapılan etkinlikler, eğitim dünyasındaki gelişmeler sürekli güncellenen web sitemizde yer almaktadır.